Фолкдивата Теодора ще пее на Сокола в Джебел

Лидерът на ДПС Ахмед Доган идва в региона за Деня на Джебел 19 май.Очаква се Сокола да заздрави партийните редици.Доган е поканен на тържествата заедно с цялото ръководство на партията.Това съобщи за Кърджали бг вести областния председател на ДПС Бахри Юмер.

  От ДПС очакват гости от целите Балкани.От побратимената община Йълдъръм от Бурса идва цял автобус местни кметове и съветници.Водят ги зам.кмета на Бурса и кмета на Йълдъръм.Пристига и новото ръководство на изселническата организация Балгьоч.Представители ще има и от Конфедерацията на изселниците от Балканите.От Гърция пристигат гости от побратимената община Ариана.На високо ниво са делегациите от Македония и Косово.От Македония пристига министърът на държавната администрация Хадин Езир,а от Косово неговия колега Махир Яъджълар.

  Домакините са подготвили богата програма,която включва музика и спортни турнири.

За присъстващите ще пее фолкдивата Теодора.18 отбора се включиха в турнира по футбол.Вече се играят полуфиналите.Три отбора от ветерани също ще си оспорват купа.Те са от Измир,Бурса и Джебел.

 Днес започва и волейболен турнир.върви турнир по бридж и шах.Деца ще демонстрират майсторско управление на велосипеди.Ще има и рисунки на асфалт.

Ще припомним, че с Деня на Джебел започват честванията на годишнината от майските събития в страната,когато българските турци се вдигнаха на бунт срещу тоталитарния режим на Тодор Живков.

Георги Кулов

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини