„Славейков” със сребърни републикански медалисти

Днес училището за шампиони отново посрещна шампиони. Момчетата от отбора на СОУ „Петко Рачов Славейков” по волейбол 5-7 клас се класираха на второ място в страната на проведените в град Добрич републикански финали на Ученическите игри по волейбол. Водени от треньора си Павел Митев, нашите момчета доказаха, че са най-добри не само в Кърджали. Според регламента на състезанието, бухалите от „Славейков” се състезават в една група със силния отбор на Разлог, сочен предварително като безспорен фаворит. Безапелационно момчетата побеждават с класическото 3:0 не само очакваните фаворити, но и останалите отбори в групата от София, Добрич и Русе. На полуфинала се изправят срещу отбора на Луковит, когото също отнасят с категоричния резултат. По време на финалната среща с отбора на СОУ „П. К. Яворов” от гр. Пловдив и оспорвана игра точка за точка, нашите млади надежди се окичват със среброто.

Днес цялото училище на крака посрещна пред главния вход сребърните медалисти на България във възрастова група 5-7 клас по волейбол с капитан Янко Петров – 7а клас. Останалите членове на отбора са Иван Замфиров – 6а, Валентин Хаджийски – 6а, Кристиян Дамянов – 6 е, Владислав Лукаревский – 6 е, Димо Димитров – 6г, Александър Звездов – 6 г, Сонер Яшар – 6а, Енис Исмаил – 6в, Симеон Топузлиев – 6 б.

Под звуците на химна „Шампиони” директорът Багдасаров получи купата, извоювана от звездния отбор, както и медала на треньора Павел Митев заради безрезервната подкрепа, която волейболистите получават в негово лице, за да се подготвят на най-високо ниво. Треньорът от своя страна получи благодарности за своите заслуги и постоянната си работа с волейболистите по изграждането на това талантливо поколение. Най-емоционално се изказа помощник-директорът Атанас Атанасов, пряк свидетел на всички двубои по време на финалите в Добрич. Специален поздрав за спортистите от техните по-големи съученици бе любимата им песен „Дим да ме няма”, с която се надъхват успешно за постигнатите победи.

Пожеланието от всички към тях бе догодина да се върнат със златни медали от републиканските финали, което те обещаха от сърце.

Фойерверки и конфети допълниха доброто настроение и създадоха допълнителна радост сред многобройните ученици от всички класове, излезли под слънцето, за да посрещнат шампионите.

Нешка Шопова

Източник: kardjali.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини