Ресми Мурад чисти Ардино,общинарите го следват

За пореден път служители от общинска администрация в Ардино, начело с кмета Ресми Мурад показаха своето отношение и грижа към околната среда и опазването й, като се включиха активно в кампанията на БТВ „Да изчистим България за един ден”.

Общинарите почистиха коритото на река Ардинска в участъка от централната част на града. Само за няколко часа те напълниха над 50 чувала с отпадъци, които натовариха на камион. Въпреки, че коритото на реката бе почистено преди два месеца от ученици, на много места отново бяха натрупани битови или строителни отпадъци. Дори и водните змии не успяха да уплашат служителите от Общинската администрация.

Чиновниците почистиха още зелените площи в градския парк и района на сградата на общинската администрация.

„Всички граждани, ако са достатъчно съвестни и опазват пространствата около тях, мисля, че България ще бъде много по-чиста, и тогава ще може да се сравним със Западните страни в Европа, където чистота е на доста по-добро ниво”, заяви кметът Ресми Мурад.

В акцията на БТВ се включиха още председателят на местния парламент Сезгин Байрям и секретарят на общината инж. Кемал Алиев. Осигурени бяха ръкавици и торби за участниците в мероприятието от Областната администрация в Кърджали.

Гюнер Шукри

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини