Шанс за нова работа получиха 138 безработни в Ардино

Община Ардино става работодател на 138 регистрирани безработни, които ще бъдат назначени на работа по две професионални направления – „помощник пътен строител” и „ВиК външни инсталации и мрежи”. Това стана възможно благодарение на проект, който е финансиран по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси”, схема „Развитие”, съобщи зам.-кметът Изет Шабан. Той уточни, че обучението в Ардино, Бял извор, Млечино и Боровица е продължило два месеца, и е включвало както теория, така и практически занятия.

Завършилите успешно курса „помощник пътник строители” получиха  свидетелство за професионална квалификация, а със специалността „ВиК външни инсталации и мрежи” удостоверения за професионално обучение. До края на месец май безработните ще бъдат назначени на работа по съответните населени места за срок от 12 месеца на минимална работна заплата. Това е грижа за гражданите на общината, които продължително време са безработни и социално слаби, каза още Изет Шабан.

Помощник пътния строител  ще изпълнява рутинни задачи в строителството и поддържането на пътищата през всички сезони, почистване на пътни банкети от растителност, обезопасяване на заледени участъци, почистване на отводнителни пътни съоръжения – дренажи и канавки и други.

ВиК работниците ще се грижат за проблемите и авариите по водопроводната мрежа на съответните населени места, които не се обслужват от ВиК оператори.

Гюнер ШЮКРИ

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини