Ардино почете Деня на победата

По повод 67 години от победата над хитлерофашизма и Деня на Европа ардински ветерани, воювали във Втората световна война, се събраха при полагането на цветя пред паметника на Христо Ботев в двора на общинска администрация. На тържеството присъстваха кметът на общината Ресми Мурад, председателят на местния парламент Сезгин Байрям, началникът на Районното полицейско управление в Ардино Щилян Узунов, запасни офицери и граждани.

Кметът Ресми Мурад поздрави лично фронтоваците - Велко Митрушев, Илия Павлов и Георги Терзиев от Ардино и им пожела здраве и още дълги години живот. Пред тях градоначалникът заяви, че винаги ще си спомнят този ден, който обединява Европа и хората, не ги разделя и не се сбъдва мечтата на онези, които са тръгнали да завладяват света. Трябва да се уважаваме и почитаме и винаги да изказваме признателността си към хората, които имат голям принос за този ден, каза Ресми Мурад.

Георги Терзиев, ветеран-участник във войната и председател на Общинския съвет на Съюза на ветераните от войните от Ардинско произнесе слово за храбростта на Българската армия. Той отбеляза, че 47-ми Ардински пехотен полк, наброяващ 3 600 офицери, сержанти и войници, се включва във втората фаза на победните боеве в Унгария и Австрия. Жертвите от редиците на нашия Ардинския полк са 174, а ранени бяха 360 фронтоваци, припомни 89-годишният ветеран Терзиев.
С едноминутно мълчание и на колене ардинци почетоха паметта на милионите загинали войници, доброволци и обикновени хора във Втората световна война
След тържеството от името на кмета на общината Ресми Мурад на участниците във войната бе организиран празничен обяд.

Гюнер ШЮКРИ

Източник: kardjali.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини