Кокаин за 100 млн. лв. беше открит в комбайн на пристанището в Русе

67 кг кокаин са открили митничарите в тайник в комбайн на пристанище "Изток" в Русе. Това съобщи в крайдунавския град премиерът Бойко Борисов.

Кокаинът, който е на стойност над 100 млн. лв., е транспортиран от Аржентина за Холандия. Комбайнът е пътувал в контейнер на автоплатформа от Варна за Русе.

Наркотикът е бил предназначен за Холандия, а първоизточникът е Аржентина. Минал е през Антверпен, Истанбул и Варна. Бил е увит в оловно фолио и натоварен в комбайна с 3-сантиметрова броня, по-дебела и от тази на танковете, обясни Борисов. Машината е била транспортирана от Варна до Русе на платформа. Тайникът тежи тон и половина. Наркотикът в него - 66 пакета, които тежат средно по 1,1 килограма.

Заедно с Бойко Борисов в Русе бяха и началникът на Агенция "Митници" Ваньо Танов, министърът на здравеопазването Десислава Атанасова и вицепремиерът Симеон Дянков. "Агенция "Митници" със сигурност ще бъде преместена в Русе", потвърди той и заяви, че е в Русе, за да разговаря с местната власт за това коя друга агенция да бъде преместена в града. Министърът на финансите обясни, че едно такова преместване чисто технически няма да струва скъпо и ще е в рамките на 150 хил. лв.

Източник: dariknews.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини