21 °C

Кенан от Паничково спечели коча на борбите в Млечино

20-годишния Кенан Кемал от чернооченското село Паничково пребори всички пехливани и спечели коча на традиционния турнир по свободна народна борба в ардинското село Млечино. Във финалната схватка младият борец победи с туш след оспорван двубой опитния състезател Нурай Бедри от СКБ „Локомотив”- Пловдив .

Кочът, който е традиционна награда за най-добрия борец, бе връчен от кмета на селото Улви Юзеир.От страниците на регионалните вестници научих, че в Млечино ще се проведат народни борби. Дойдохме заедно с баща ми. За четвърти път печеля коч, много съм щастлив, сподели Кенан Кемал. Той е възпитаник на спортното училище „Стефан Караджа” в Хасково. На 1-ви май стотици жители от региона и Турция бяха дошли да гледат народните борби в Млечино, които продължиха повече от три часа. Тази година основен спонсор на спортната надпревара бе бизнесменът от белгийския град Антверпен Бахтияр Юзтюрк, чиито корени са от селото.Главен съдия беше Мюмюн Байрамали, а негов помощник Юксел Рюстем, и двамата от Горно Прахово. Участниците бяха разпределени в две категории – до 65 кг и над 75 кг. Проведоха се и схватки с най-малките. В надпреварата участваха пехливани от околните села, както и от Кърджали, Хасково, Димитровград, Пловдив и Турция. Организаторите бяха осигурили парични награди за първите три места. На всички участници бяха раздадени спортни фланелки, осигурени от местната текстилна фирма „Илдъръм” ЕООД с президент Ерол Мехмед.Специални гости на турнира бяха европейският шампион по борба, дългогодишен треньор и състезател на бившия спортен клуб по борба „Арда” Джемил Реджеб и синът му Гюнай, който е бил републикански шампион. Преди години люлката на борбата в страната беше в ардинския регион. Оттук са излезли много известни борци като балканският шампион Шенол Тенекеджиоглу от Млечино, Рамадан Емурлов, Фахри Ахмед, Рафет Сабри от Горно Прахово. Целта ни е да възпитаваме у децата обич към спорта и да възобновим старата слава на този спорт в региона, сподели известният европейски шампион Джемил Реджеб. За съжаление той с болка уточни, че не се отделят необходимите средства за развитието на този спорт в областта. В Кърджали, Черноочене, Бойно има спортни салони, а няма борци.

В момента Джемил Реджеб е треньор по борба в турския град Гебзе. Негови възпитаници са двукратния световен шампион на Турция Ерхан Бакър и европейският първенец – Ерсин Чалар.

Класиране:

До 65 кг.:

  1. Димитър Иванов – Димитровград
  2. Мирослав Миролюбов – Хасково
  3. Мюмюн Мюмюноглу – Измир

Над 75 кг.:

  1. Кенан Кемал – Паничково
  2. Нурай Бедри – Пловдив
  3. Гьокхан Байрам – Хасково

За баш пехливанин:

  1. Кенан Кемал – Паничково
  2. Нурай Бедри – Пловдив

Гюнер ШЮКРИ

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 15.06.2021

Хороскоп за Овен

Овен
Ще се потопите в благоприятна атмосфера и ще получите импулс за нови дръзновения. Това ще се отрази позитивно и на отношенията ви с колеги и партньори. Подаващата ви се енергия ще събужда у вас желания за търсения в непознати сфери и посоки. Пазете се от не контролирани емоции.
15 юни 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Благоприятен ден. Ще плувате в свои води.Днес сте на гребена на вълната.Ще се появят нови възможности за промяна и успешна дейност.Пазете се от скандал породен от засиленото ви любовно желание.
15 юни 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Ако сте ясни и открито в поведението си, ще бъде по-добре за всички около вас. Текущите ви задължения ще се увеличат и това няма да се отрази добре на настроението ви. Договореностите трябва да бъдат спазени, а и вие ще се почувствате доволни от себе си след добре свършената работа.
15 юни 2021

Хороскоп за Рак

Рак
Предстои ви пътуване, което отдавна очакване. Независимо дали става дума за почивка или пътуване по работа ще останете особено доволни от себе си. Заобиколени сте от разбиращи хора, които са готови да ви съдействат във всеки един момент. Не допускайте недоразумение да провали нещо, върху което дълго сте работили. Запознавате се с нови и интересни хора.
15 юни 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Работните ви проекти ще подсилят усещането ви за значимост сред професионалните среди. Трудът ви ще се оцени и ще получите потвърждение, изразяващо се в пари. Заложете на професионалната си реализация и ще подобрите много страни от живота си. Сред близките си ще намирате нужното ви спокойствие, за да сте пълноценни в професията.
15 юни 2021

Хороскоп за Дева

Дева
Имате известни колебания относно това как да постъпите в определена ситуация, но скоро ще установите ще се притеснявате излишно. Близките ви подкрепят безрезервно, а и вие самите ще успеете да намерите верния изход от положението. Радвате се на голяма покупка, която е дългоочаквана в дома ви. Ваш приятел ще ви сподели нещо лично, изслушайте го.
15 юни 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Предстои ви нещо важно, затова обмисляйте много внимателно всяка своя стъпка. Не подценявайте съветите на приятели и познати, всяко нещо може да ви бъде от полза. Проучвайте внимателно всяка информация, която получавате, за да сте готови да реагирате навреме. Получавате интересно предложение в личен план, не реагирайте импулсивно обаче.
15 юни 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Ще започнете едно, за сметка на друго, недовършено, отдавайки преднина на проблемите си. В крайна сметка от това текущите ви задачи няма да пострадат, благодарение на сътрудниците, семейството и приятелите. Оценете подкрепата им и в подходящ момент се реванширайте подобаващо.
15 юни 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Ще бъдете мотивирани и ще действате с желание и хъс. Преградите ще са лесно преодолими. Подкрепа от силните на деня. Що се касае до любовта, там успехът също няма да ви подмине. Налице са всички предпоставки да спечелите сърцето на любимия човек, всичко зависи от вас.
15 юни 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
Нуждата от значителни средства може да подтикне някои от вас към рисковани начинания и така да си създадете неприятности. Не бързайте да действате и проявете търпение дори да се налага да направите жертви. Съвсем скоро ще попаднете на добра възможност и ще успеете без излишно напрежение да подобрите положението си. Не се поддавайте на притеснения.
15 юни 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Не може да ви се отрече, че сте реалисти и не градите безпочвени хипотези. С това привличате вниманието на себеподобните и с общи усилия активността ви ще доведе до добри резултати. Ако ще пътувате обърнете внимание върху изправността на автомобила си. Помислете и с какво да зарадвате любимия си човек.
15 юни 2021

Хороскоп за Риби

Риби
Ще получите финансови придобивки и ще изчистите стари задължения. Бъдете открити за желанията си и ще се радвате на споделени чувства и общи занимания. Някои от вас ще приемат на доверие думите на непознат човек, но няма да се излъжат, интуицията ви е силна. Ако не сте планирали почивните дни е време да го направите.
15 юни 2021
Последни новини