Малолетен залага токсична бомба в чешмичка,иска да трови дечица

Малолетен кърджалиец се опита да отрови свои съграждани изсипвайки силно токсични пестициди в чешмичките в градинката пред църквата”Св.Георги”.Хулиганът се развилнял през нощта,като взел отровите от  съседна къща,където те били оставени без надзор.Той насипал пестицидите в чашките на чешмите.

  Отровата била открита рано сутринта от чистачи от фирма „Титан”.Те установили ,че от чешмите се разнася непоносима миризма.Повикали служител от общината.Сигнализирали и на Пожарната.

 Към 9 часа сутринта градинката пред църквата бе отцепена.Спасители от пожарната с противогази неутрализираха отровата.Според специалисти тя е изключително опасна.По нареждане на пожарникарите хора от „Титан” провериха и кошчетата за смет да няма изхвърлени пестициди.Служителка на фирмата сподели за „Кърджали бг вести” че напоследък хулиганските прояви, с които се сблъскват са зачестили.

   Сипването на токсични вещества в чешмичките е опит да се отровят десетките деца,които всеки ден играят  на детската площадка в градинката.Всеки ден те се стичат със своите родители и много от тях не само пият от чешмите,но и си играят на тях.

 Извършителят на деянието е заловен,научи „Кърджали бг вести”

Георги Кулов

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини