Барса аут. Челси уби шампиона

Отборът на Челси постигна исторически успех и изхвърли с десет души шампиона и фаворит за трофея в Шампионската лига - Барселона.
Двата тима завършиха при резултат 2:2 на Камп Ноу и с общ резултат 3:2 за финала се класираха сините, които играха над 50 минути с човек по-малко. Грешник за детронираните шампиони бе суперзвездата Меси, който пропусна дузпа и се отчете с куп пропуски.
Барса поведе в 35-тата минута на мача, след като Куенка проби по лявото крило и подаде по земя към Бускетс, който от близка дистанция реализира 1:0. Ситуацията за гостите стана още по-лоша 2 минути по-късно, когато капитанът Джон Тери изрита без топка Алексис Санчес и получи червен картон.
 
В 43-тата минута преднината на каталунците в двубоя бе удвоена, след като Иниеста получи отличен пас от Меси и с премерен шут Андрес бе точен за 2:0. Испанците вече водят в общия резултат.
В 45-тата минута Рамирес надбяга защитата на Барселона и прехвърли Валдес за 2:1.
В края на мача Торес вкара осмия си гол срещу Барса в своята кариера и оформи крайното 2:2. Така с общ резултат 3:2 Челси детронира Барса и се класира за финала, където чака победителят от Реал Мадрид и Байерн Мюнхен.
Източник: actualno.com

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини