ФСБ, симфоничен оркестър и народен хор. Високо!

Светът е прекрасно място, щом за втори път реализираме своята мечта с този концерт "ФСБ Симфони", каза един от знаменитите от ФСБ Румен Бояджиев, преди да изпълнят "Високо", пише БГНЕС.

Препълнената зала 1 на НДК преживя невероятен концерт, неправен досега в България с Румен Бояджиев, Константин Цеков, Иван Лечев, Пловдивската филхармония, народния хор на ансамбъл "Тракия" и отново под диригентството на Маестро Григор Паликаров и младото поколение на гост - музикантите.

Такъв концерт не имало в България или по-точно – това е вторият, след представянето на "ФСБ Симфони" на откриването на Есенния салон на изкуствата в Пловдив на 1 септември миналата година в Античния театър. Но в тази зала тази вечер той е и различен. Публиката пя, аплодира по един по-различен начин, отколкото на рок концерт, усещането беше като на грандиозен симфоничен концерт уж с позната музика, но все по-завладяваща и завладяваща.

Румен Бояджиев благодари преди всичко на публиката, която ги вдъхновила за този проект, по който са работили две години, за да изпълнят мечтата си. И знаменитите Metallika и Deep Purple са свирили със симфонични оркестри, но и тримата Румен Бояджиев, Константин Цеков и Иван Лечев са класически музиканти и от тяхната музика е създадена оркестрацията за "ФСБ Симфони".

Едва ли друг път ще се случи – на сцената има 123 микрофона – пред всеки оркестрант, пред всеки изпълнител…

Източник: bgnes

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини