19 °C

Комисар Баранов:Борим битовата престъпност, разкриваемостта е увеличена

Комисар Валери Баранов

Спад на регистрираните криминални престъпления пред 2011 година в сравнение с предишната е тенденцията в област Кърджали. Това беше отчетено днес на годишния анализ на ОД на МВР-Кърджали, в който участва директорът на ГДБОП Станимир Флоров, ръководители на прокуратурата и съдебната власт в областния център.

Директорът на ОД на МВР комисар Валери Баранов направи равносметка, че в сравнение с 2010 година резултатите от 2011  са по-добри. Освен че регистрираните криминални престъпления – 1030 за изтеклата година са със 72 по-малко, разкриваемостта е увеличена с 6 процента.  Едновременно с това с 10 пункта е увеличена разкриваемостта на престъпленията против собствеността и е достигнала 43,5 процента. С 11 процента се е повишила разкриваемостта на кражбите, като увеличението засяга взломните, домовите кражби и тези от магазини. От анализа стана ясно, че са разкрити и трите умишлени убийства на територията на областта.

Значително е намален броят на измамите, които от 30 през 2009 г. са станали съответно 13 и 11 през 2010 и 2011 г. Резултатът е постигнат благодарение на интензивната работа на полицейските инспектори и на разгърната превантивна кампания за информиране на населението за технологията на този вид престъпления.

За противодействие на разпространението на наркотици са проведени 107 специализирани операции, перманентно са извършвани проверки край училища и заведения. Иззети са 8,9 кг канабис, 111 стръка от същия наркотик, 13,23 грама хероин, 9,13 грама амфетамин, 0,99 грама кокаин и 15 таблетки метаамфетамин.

Намален е броят на икономическите престъпления  - от 206 през 2010 г. на 57 през 2011 г., което се дължи на рязкото намаление на престъпленията против горското стопанство и измамите със земеделски площи. Разкриваемостта на икономически престъпления е 48,31 процента.

Значително са намалели катастрофите по пътищата, като за изтеклата година няма нито един убит при пътнотранспортни произшествия.

През 2011 г. са издадени общо 107899 лични документи, от които 52407 лични карти, 43031 паспорта и 12157 свидетелства за правоуправление на МПС.

По линия на досъдебното производство са разследвани 1471 престъпления, от които 1 незабавно, 166 бързи и 1157 досъдебни производства.

В дискусията за резултатите от работата на ОД на МВР-Кърджали главен комисар Станимир Флоров определи като належащо подобряването на ефективността от полицейската работа. Той акцентира върху противодействието на битовата престъпност, която най-много тормози гражданите и важната роля на полицейските инспектори в този процес. Като приоритет бе определено противодействието на контрабандата на акцизни стоки за стабилизирането на този пазар, а също и раздвижване на работата срещу организираната престъпност и корупцията.

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 17.06.2021

Хороскоп за Овен

Овен
Справяте се много добре със задачите си днес и съвсем естествено се радвате на впечатляващи резултати. Усилията ви по разрешаването на даден проблем най-сетне се увенчават с успех. Ваш партньор може дави даде много ценна идея. Заслужава си да помислите за осъществяването й. Вечерта може да бъде много по-приятна, ако я споделите с приятели. Условията за това са идеални, но поемете вие инициативата.
17 юни 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Не се поддавайте на изкушението да напътствате, оценявате и съдите. Във ваш интерес е да запазите добрия тон и ще спечелите. Имате перспективни планове, остава да намерите подходящите хора, с които да ги реализирате. Професионална оферта ще провокира активността ви в стремежа да спазите договорените срокове.
17 юни 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Без да се притеснявате от ничие мнение, открито ще изразите отношението си към нещата и хората, носещи ви спокойствие и душевен комфорт. Ще ги приобщите към себе си и заедно ще сътворите нещо значимо. Материални придобивки за по-напористите от вас, но и другите ще има какво да ги радва.
17 юни 2021

Хороскоп за Рак

Рак
Работата ви днес ще е свързана с различни срещи и ангажименти, и от вас ще се изисква да бъдете готови по всяко време да реагирате адекватно на ситуацията. Възможно е в последния момент да ви се наложи да промените част от плановете си, но нека това не ви тревожи. Скорошните финансови постъпления ще компенсират времето ви напоследък.
17 юни 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Ще се наложи да решавате проблеми предизвикани от ваши близки. Това може да отнеме голяма част от времето ви днес. Опитайте да разберете всяка от двете страни, но в никакъв случай не се изкушавайте да съдите. Праволинейността ви ще е достатъчна за да обърнете в положителна посока развитието на конфликта.
17 юни 2021

Хороскоп за Дева

Дева
Ще бъде добре, ако умеете да използвате подкрепата на звездите, разчитайки знаците на съдбата. Вашият оптимизъм е най-големият ви коз. Предстои ви добро представяне на изпити или на друго важно събитие за вас. Иска ви се да подновите дома си, сега е момента да го направите, увличайки и близките си в това начинание.
17 юни 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Делови причини могат да променят плановете ви за деня. Решаване на финансов въпрос ще ви направи активни, но случаят не е за изпускане. Амбицирани сте да дадете всичко от себе си, осигурявайки си по-добра печалба. Близките ви ще поемат от грижите по дома, предвид заетостта ви.
17 юни 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
От днес ще започне процес на преобразувание на работното ви място, който е наложителен за постигането на по-високи резултати. Включете се активно в тази акция, тъй като със сигурност бихте могли да бъдете много полезни. Предстои ви важен разговор, в който ще трябва добре да изложите позициите си. От това ще зависи вашият бъдещ авторитет.
17 юни 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Доста емоции ви се събират напоследък, затова днес си починете и не мислете за работа. Въпреки, че не е характерно за вас, помързелувайте и се отдайте на любимите си занимания. Отношенията ви с вашия партньор са спокойни и безоблачни.
17 юни 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
Изпълнени сте с добри намерения и от вас зависи те да се случат. Търсещите разнообразие ще имат срещи и ще се радват на приятелска компания. Започнатата подготовка по важна задача върви към края си. Предстои ви същинската работа и това ще ви ангажира цялото внимание.
17 юни 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Възможни са промени, които няма да са в негативен план. Денят не е подходящ за финансови сделки и каквито и да е операции, свързани с пари. От вас струи бодрост, която се предава и на околните. Мислете за красиви неща и светът ще ви отвърне със същото. Нямате основания за недоволство.
17 юни 2021

Хороскоп за Риби

Риби
Грижите по семейството не спират за вас. И днес ще се занимавате с чуждите проблеми, а своите ще пренебрегнете. Намерет време за себе си. Имате нужда да се погрижите както за здравето си, така и личните си предпочитания. Всяко пренебрежение може да ви изведе от кондиция и да ви навреди.
17 юни 2021
Последни новини