Без КТ „Подкрепа” в протеста на металурзите в София

Работниците от организацията на КТ „Подкрепа” в ОЦК-Кърджали няма да се включат в протеста, обявен за утре от 11 ч. в София, предаде репортер на БГНЕС. Според заводския председател на синдиката Анни Георгиев изнасянето на бунта пред офисите на „Интертръст холдинг” няма да промени ситуацията.

„Изправени сме пред крах, заводът си отива, а пари за нас няма да има. Почти всички инженери и специалисти напускат и се регистрират в Бюрото по труда. До момента, вече втори месец, никой от ръководството не е посмял в очите да ни каже каква ще е съдбата ни, а нас ни интересуват не само парите, но и бъдещето на комбината, искаме той да работи”, подчерта Георгиев.

Според него Кърджали е изправен не само пред социална, но и пред екологична катастрофа. „Безработицата ще скочи страшно, представете си нови 500 души без препитание. Затвори ли се ОЦК, тоновете опасни материали, складирани на територията му, поставят под риск живота и здравето на целия град”, прогнозира синдикалистът.

От КНСБ съобщиха, че два автобуса с работници ще потеглят рано сутринта утре към София. След едночасовия протест пред холдинга те ще отидат пред парламента. Там ще внесат декларация с настояване да бъде криминализирано неплащането на заплатите и осигуровките.

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини