Марек тресна Арда и ще играе финал в Суперлигата

Марек Юнион Ивкони за трети път в своята история е на финал във волейболното ни първенство. Дупничани драматично се класираха за срещите с Пирин за златото в Суперлигата, след като едвам елиминираха Арда.

 Волейболистите на Найден Найденов надиграха гостите от Кърджали с 3:2 гейма (25:23, 25:16, 24:26, 24:26, 24:22). Над два часа бяха нужни на играчите на Марек да оцелеят в драмата, в която след като поведоха с 2:0 гейма, изгубиха следващите два и в тайбрека стигнаха до 24:22. Така тимът от Дупница спечели серия с 2:1 победи и ще спори с Пирин Балканстрой за титлата за трети път в своята история. Преди години Марек два пъти игра финал, но губеше от Левски волей.

 Волейболистите на Иван Халачев от Кърджали се бориха мъжки, но малко не им стигна до първи финал и в първенството. Другата лоша новина за момчетата от Арда, е изключително тежката контузия, която е получил бившият национал Петър Узунов в Дупница. Играчът на Арда по време на игра е контузил и двете си колена при отиграване за топка в третия гейм. По информация на Гонг Узунов е извадил и двете капачки на коленете си и спешно е бил откаран с линейка в местната болница.

 Така Пирин Балканстрой (Разлог) ще спори за шампионското злато с втория от редовния сезон в Суперлигата Марек Юнион Ивкони. Лидерът Пирин ще има домакинско предимство в серия до две победи от три срещи дупничани. Първата среща ще бъде на 12 април вероятно в Разлог, на 17 април двубоят се очаква да бъде в Дупница, а евентуален трети мач на 19-то пак в Разлог.

novsport.com

Източник: novsport.com

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини