Стартира процедура за асфалтови кърпежи на пътища в Ардинско

Рехабилитацията на общинската пътна мрежа в Ардино бе основната тема, разисквана по време на редовната месечна работна среща на градоначалника Ресми Мурад с кметовете и кметските наместници на населените места в общината. По време на срещата, която се проведе в заседателната зала на общината Ресми Мурад съобщи, че в ход е процедурата за възлагане на обществена поръчка за избор на изпълнител за асфалтовите кърпежи от общинската пътна мрежа.

„След стопяването на снега навсякъде в града и в основните пътни артерии в населените места са зейнали дупки. Надявам се до края на другата седмица да има подадени оферти, за да изберем фирмата, която ще извърши ремонтните дейности. Тази година нямаме възможности за цялостно асфалтиране, но в най-близко време трябва да приведем общинската пътна мрежа в състояние, осигуряващо безопасността на пешеходците и водачите”, каза Ресми Мурад.

С цел осигуряване на пожарната безопасност на населените места и обектите на територията на общината градоначалникът Ресми Мурад нареди на кметовете да набележат конкретни мерки и да изготвят план за действие с налични сили и средства за предотвратяване на селскостопански и горски пожари. На кметовете бе разпоредено да организират групи за гасене на пожари в горските масиви и да осигурят денонощно дежурство на телефонните постове в кметството по сеитбената кампания. Да запознаят селскостопанските производители и населението с изискванията за пожарна и аварийна безопастност, както и да организират поддържането на подстъпите и пътищата за противопожарни нужди до изкуствени и естествени водоизточници.

Градоначалникът Ресми Мурад използва срещата, за да информира кметовете, че през месец март е бил на визита в испанския град Гранада по ОП „Регионално развитие” за подобряване на туристическата инфраструктура. А в началото на април заедно с председателя на общинския съвет Сезгин Байрамов  в Истанбул за премиерата на документалния филм „Утринна звезда” за роденият в Ардино световноизвестен турски писател Сабахаттин Али. Кметът уточни, че втората премиера на филма ще бъде през месец май в Ардино в рамките на Третия международен литературен форум „Братство”. Господин Мурад съобщи още, че на 13 юли  ще се състои третата земляческа среща „Ардино 2012”, а на 15 юли ще се проведе традиционният курбан-мевлид в местността „Кара пънар” край Ардино. От 23 до 25 август ще се организира единадесетият международен турнир по тенис на маса в памет на изтъкнатия тенисист Дургут Адемов - Джофи. Очаква се в тазгодишната надпревара освен традиционните участници от Македония, Румъмия, Турция и България да участва и отбор от Грузия.

След причлючване на работната част кметскта среща  продължи в по – неангажираща обстановка  в уелнес къща „Планински изглед” край село Ябълковец.

Гюнер ШЮКРИ

Източник: kardjali.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини