23 °C

Георги Първанов: Генералната цел на БСП трябва да бъде спечелването на изборите

.

Експрезидентът изложи идеите си за бъдещето на столетницата. Кандидатът за лидерския пост в БСП определи генералната цел, която според него трябва да преследва БСП, а именно - спечелването, при това убедително, на парламентарните избори догодина. В изявлението си пред местните социалисти той припомни, че партията досега е изгубила пет последователни избора и в този смисъл спечелването на вота през 2013 година е жизнено важен за нея. БСП губи, защото не излъчва сила. По тази причина хората не ни се доверяват, заяви Първанов.

Първанов опроверга и твърденията, че с амбицията за лидерския пост води партията към ГЕРБ. По-нелепа история не съм чувал, каза президентът, с което даде да се разбере, че БСП не може да се коалира с ГЕРБ. В списъка са още “Атака“ и Яне Янев, но оттам нататък сме отворени към всички други партии, с които имаме идейна съвместимост, допълни Георги Първанов. Първанов не изключи коалиция с ДПС, както и една бъдеща формация, оглавявана от Меглена Кунева.

По време на срещата с местния партиен актив, социалисти в Кърджали предложиха на бившия президент Георги Първанов, да се оттегли от битката за лидерския пост в БСП, за да бъде избран Сергей Станишев и стане почетен председател или министър-председател в сянка.Така ще се запази единството в партията, както и двамата, които могат да и бъдат безкрайно полезни в крайната цел - спечелването на парламентарните избори през 2013 година, мотивираха се местни социалисти.

„Не приемам почетна длъжност, дори ми е обидно“, отвърна на предложението Георги Първанов, напомняйки за успехите на БСП в едни от най-трудните години от съществуването й в периода 1997-2001 година, когато самият той беше неин лидер преди да бъде избран за президент. Той успокои кърджалийския актив, че въпреки конфронтациите в медиите между него и другият кандидат за лидерското място в БСП Сергей Станишев до разцепление в партията няма да се стигне.

Налице е тежка криза на това управление, посочи Първанов и уточни, че докато кабинетът не изгради ясна визия за проблемите на страната нищо няма да се промени.Първанов остро разкритикува премиера Бойко Борисов и определи като негов личен провал смяната на министри в здравеопазването, министъра на икономиката и енергетиката Трайчо Трайков. Той формулира и тезата, че провала на ГЕРБ във всички водени от него политики, не означава непременно оттегляне на електоралното доверие от управляващите, каквото показвали и социологическите проучвания. Отвратените от ГЕРБ не преминават непременно към БСП, констатира пред присъстващите на форума на местните социалисти Георги Първанов.

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Хороскоп за 23.06.2021

Хороскоп за Овен

Овен
С финансови и други придобивки ще отбележите днешния ден. Развитията ще ви зарадват, но основната заслуга за тях сте вие самите. Сега може да успокоите темпото и да споделите с близките си доброто си настроение. Очаква ви приятен и ненатоварен ден, красивите гледки на природата ще върнат силите и желанието ви да не прекъсвате добрата тенденция.
23 юни 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Налице са всички изгледи този ден да мине спокойно и без излишни емоции. Имате нужда от почивка и хубавото е че ви се откриват добри възможности за разтоварване. Отложете разговор с ваш близък, ако обстоятелствата го позволяват, тъй като това само ще ви натовари, а и едва ли ще успеете да постигнете целта си. Съобразете се с нещо, което любимия човек иска от вас.
23 юни 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Заемате се с доста задачи, но непостоянството ви може да ви изиграе лоша шега. Бъдете внимателни при работа с документи, не подписвайте нещо, със съдържанието на което не сте запознати достатъчно добре. Хармонични семейни и професионални отношения.
23 юни 2021

Хороскоп за Рак

Рак
За някои ваши проблеми могат да ви помогнат ваши близки. Ремонтна дейност ще ангажира вниманието и силите на част от вас. Други ги очаква приятна изненада и придобивки. Самочувствието ви е на ниво, а чувството ви на хумор ще ви обгражда с приятна компания. Успешно представяне на изпити очаква учащите се.
23 юни 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Тръгвайки на път, има задачи, които не търпят отлагане. Подгответе автомобила, консултирайте се за променените услови по пътищата, ако има такива и шофирайте внимателно. Радостни вести ще направят деня ви по-вълнуващ. За някои те са свързани с предстояща изява, за други с възможност да реализират финансова сделка.
23 юни 2021

Хороскоп за Дева

Дева
Получавате добри новини, свързани с настоящата ви работа, което ще ви позволи да действате доста по-свободно днес. Внимавайте обаче с ангажименти, свързани с хора, които не познавате твърде добре. Ще ви се наложи да вдъхнете повече увереност на човек от обкръжението ви, който е на прав път, но му липсва самочувствието че ще успее.
23 юни 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Изпълнени сте с ентусиазъм и идеи за амбициозни проекти, и нямате търпение да пристъпите към осъществяването им. Помислете разумно какво сте в състояние да жертвате за да осъществите друго. Едва тогава пристъпете към действие. Обърнете внимание и на потенциалните партньори, в сътрудничеството ви има бъдеще.
23 юни 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Днес ще бъдете изявено активни. Ако се измъчвате от тревожни мисли по определен човек, по добре поговорете с него. Ще си изясните недоразуменията и ще ви олекне. На работното място не допускайте да ви приписват чужди пропуски. Старайте се с поведението си в семейството да предизвиквате уважение.
23 юни 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Този ден ще е много ползотворен за вас. Ще преминавате през различни перипетии, докато накрая не постигнете своята цел, макар и на висока цена. Имате подкрепата на близките си, а това е достатъчно за вас, за да покажете на какво сте способни. Вечерта ще имате възможност да си починете.
23 юни 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
Следвайки интересите, ще пренебрегнете нечие неодобрение във връзка с действията ви и ще продължите напред. В обкръжението ви има хора, чиито оценки не винаги съвпадат с вашите и приемате отношението им враждебно, но боже и да грешите. Вземете мерки и не изоставяйте в сроковете, които не търпят отлагане.
23 юни 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Намирайте мярката във всичко, за да не си създавате сами затруднения. Денят предразполага към съзидателна работа, творческите занимания ще са интересни и създаващи усещане за пълнота. Любовта е до вас, стига да отворите сетивата си за положителните вълнения, с които ни зарежда допира й.
23 юни 2021

Хороскоп за Риби

Риби
Насочете желанието си да се утвърждавате като професионалисти в перспективна посока. Не пропускайте добрата възможност. Бъдете по-гъвкави при вземането на решения и ще стъпите на вярната пътека. Ставащото идва да ви покаже, че пред вас се откриват нови хоризонти. С далновидността си печелите преднина, очакват ви възнаграждения и придобивки.
23 юни 2021
Последни новини