Задържат фалшификатори на антични монети от Кърджалийско,мамят колекционери

Двама са задържани при операцията на териториалните звена за борба с организираната престъпност в Пловдив и Кърджали

Вчера при съвместна операция на служители от териториалните звена „Борба с организираната престъпност“ в Пловдив и Кърджали са задържани двама мъже. Акцията е проведена под ръководството на Окръжната прокуратура в Пловдив и целта й е документиране на престъпления, свързани със съхраняването или отчуждаването на културни ценности без съответното разрешение.
В хода й са задържани М.Т./36 г./ от с.Солище, област Кърджали и Е. А. /56 г./ от Джебел. Извършени са претърсвания в жилищата на задържаните. От дома на 36-годишния мъж в Пловдив са иззети четири антични монети, представляващи културно - историческа ценност. На адресите  им в с. Солище и Джебел антимафиотите открили и иззели 339 монети, калъп и щампи с изображения за изработка на фалшиви монети, 26 заготовки от бял метал за изготвяне на монети, 60 предмета с различни изображения, наподобяващи калъпи, метален печат, въздушна пушка.
Процесуално-следствени действия продължават. М.Т. е криминално проявен за престъпления по чл.339 и чл. 308 от НК, с наложено през 2006 г. ефективно наказание “пробация” и чл. 278 а от НК с наложено през 2007 г. административно наказание. Другият - Е.А., също е регистриран в полицията. Те са задържани с полицейска мярка за 24 часа.
Действията по разследването продължават.Това съобщиха от Пресцентъра на МВР в Кърджали.

Източник: kardjali.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини