Стачката на работниците в ОЦК - Кърджали продължава

Стачката на работниците в ОЦК Кърджали продължава. Това каза за Агенция "Фокус" Иванка Караколева, председател на Регионалния съвет на КНСБ в Кърджали.

"От понеделник ще вземем решение. Следващият протест няма да бъде само от служители, той ще бъде с всички граждани вече. Този път протестът, може би, ще стане по-голям и ако се наложи, ще се премести в София.

Тя обясни, че въпреки еднократната социална помощ, която беше като глътка въздух, исканията на работниците - нито едно от тях не е удовлетворено – изплащане на заплати, защита на работните места, т.е. заводът да продължи да работи, но не с този мениджърски екип.

"В понеделник трябва да се получат първите решения на съда относно решенията за дължимите суми. Ще изчакаме да видим колко от тях ще бъдат одобрени от съда", каза Иванка Караколева.

"Искам да благодари на всички служители в агенция "Социално подпомагане", които работеха петък вечерта цяла нощ, 400 молби бяха обработени. В събота до обяд плащаха и бяха създали една великолепна организация това да стане възможно", добави тя.

novini.dir.bg

Източник: kardjali.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини