Първанов пристига за среща с електората,актива на БСП твърдо зад Станишев

Президентът Георги Първанов пристига в Кърджали на среща с обществеността в качеството си на претендент за лидерския пост в БСП.Форумът е насрочен за 18 часа на 4 април в конферентната зала на хотел „Арпезос”.Привържениците на президента напомнят че той бе избран за депутат от Кърджалийския многомандатен район заедно с Калин Димитров през 1994 г. и защитава интересите на региона до 1997 г.Като лидер на левицата той бе сериозен критик на Движението за права и свободи и политиката му в региона.Като президент той успя да съхрани и развие филиала на Пловдивския университет в Кърджали,да спаси гимназията в Припек и да лобира пред гръцките власти за отварянето на граничен пункт при село Аврен.

Според хората на Първанов настроенията по отношение на битката за председателския пост в Кърджалийско са разнопосочни.Има и привърженици и противници,като силите са изравнени.

В другия лагер твърдят,че подкрепата за Станишев достига 80%.Според Назми Мюмюн,член на Националния съвет и двамата кандидати за лидери имат своите достойнства.Според Милан Миланов,член на изпълнителното бюро в Кърджали Станишев има големи шансове да оглави Партията на европейските социалисти ,затова трябва да остане  начело на БСП.

 Местния актив разкрива сложна схема за конгреса който ще се състои през май.Очаква се Станишев да спечели и след това да оглави ПЕС.След това той щял да отстъпи поста на Първанов, а той да се заеме изцяло с международната си дейност.

Георги Кулов

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини