Двегодишно куче само набира полицията

Двегодишно куче на Острова демонстрира завидно чувство за самосъхранение и адекватни реакции при кризисни ситуации, благодарение на които успя да спаси собствения си живот.

На 24 март четириногият домашен любимец Джордж се омотал опасно в кабела на телефона у дома и единствено собствената му навременна намеса го спасила от удушаване, съобщи Digital Spy.

Естествено, едва ли става дума за осъзнато действие, но все пак е факт, че в паниката си кучето набира номера на полицията – 999.

Макар че не успява да остави ясно послание, полицията все пак приема сигнала и след минути пристига на мястото, за да види, че помощ търси не много болен човек, неспособен да говори, а животно.

На сцената присъствал и съсед, който пуснал четиримата полицаи, които се готвели да разбият вратата.

Пол Уолкър разказва: "Полицаите се разпръснаха из къщата, като си мислеха, че става дума за опит за атака срещу член от семейството. Когато влязоха в стаята и видяха ситуацията, избухнаха в смях."

Без тяхната намеса обаче кучето наистина е щяло да се задуши, омотано в кабела. "Невероятно е как е успял да набере точно номера на полицията – буквално сам си спаси живота", диви се съседът.

http://inews.bg

Източник: inews.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини