Правят дом за стари хора с увреждания в сградата на тубдиспансера

д-р Мухтаров

Дом за стари хора с увреждания ще се създаде в Кърджали до 2015 г.За целта да се използва сградата на бившия тубдиспансер.Това бе заложено в програмата за устойчиво развитие на община Кърджали по искане на общинския съветник д-р Марин Мухтаров.Той направи предложението на днешната сесия на местния парламент.Идеята му бе посрещната с одобрение от кмета Хасан Азис и бе гласувана от общинските съветници.Д-р Мухтаров посочи ,че най близкия дом за възрастни хора с увреждания е в Стара Загора и се чака дълго за да се настанят в него пациенти.В хосписите ,които са търговски дружества пък се заплаща.

  Съветниците направиха редица конструктивни предложения които се приеха от градоначалника и се включиха в програмата.От ГЕРБ предложиха земеделските земи и пасищата да се отдават за ползване по максимално предвидения в закона срок от 10 и 5 години за да има устойчивост в развитието на местните стопанства.

От БСП пък поискаха да се направи нова спортна зала от лека конструкция,в която да има условия за тренировки и състезания на клубовете на „Арда”-Кърджали.

Председателят на общинския съвет Раиф Мустафа посочи че програмата е отворена за предложения и може да бъде актуализирана и в бъдеще.

Георги Кулов

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини