Металурзите от ОЦК продължават протестите, ще блокират центъра на Кърджали

Работниците в Оловно-цинковия комбинат в Кърджали заявиха, че ако не получат до понеделник своите възнаграждения ще излязат с децата си и ще блокират центъра на Кърджали. Това каза за Агенция „Фокус” вицепрезидентът на КНСБ Валентин Никифоров. Така че проблемът там остава. Работниците в комбината организираха своите протести пред фирмата, защото ОЦК е със същият собственик – Валентин Захариев.

Областният управител на Кърджали Иванка Таушанова е днес в Мадан, където ще се срещне с премиера Бойко Борисов относно съдбата на ОЦК.

След като проблемът "Горубсо-Мадан" вече е решен, очаква се Борисов да посочи какво ще стане с ОЦК.

В Мадан Борисов бе придружаван от министъра на икономиката, енергетиката и туризма Делян Добрев, кметовете на Мадан и Смолян, депутати от област Смолян. Работниците получиха днес забавените си трудови възнаграждения.

Министър-председателят каза, че не е било негова работа да се намесва в разрешаването на проблема, тъй като става въпрос за частна компания, но впоследствие е видял, че трябва да се намеси. Министър Делян Добрев заяви, че е бил най-притеснен от това, че след изтичане на 30-дневния срок е трябвало да се отнеме концесията и хората да останат без работа, а днес вече им се превеждат парите и имат работа.

В знак на признателност на миньорите, представител на синдикатите подари на премиера икона на Свети Георги Победоносец и кристали от мините в Мадан.

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини