Развитие на човека по Златното сечение

  • 13:42, 21 яну 2021 г.
  • 5132
  • 0
  • 2
Златното сечение е ирационално число в математиката, което изразява отношение на части, за които по-голямата се отнася към по-малката част така, както цялото към по-голямата. Отбелязва се с гръцката буква фи и има стойност приблизително равна на 1.618. Открива се навсякъде - от природата и архитектурата до Млечния път, спиралата на ДНК, дизайна на човешкото тяло, маркетинга и дори финансовите пазари. Този мистериозен код е въплътен в изкуството на Леонардо и Микеланджело и в музиката на Бетховен и Моцарт.
В днешно време е по-популярна теорията, че името на числото Фи идва от редицата на Фибоначи, в която всяко следващо число е сборът на предходните две, а съотношението между последните две числа в редицата е невероятно близо до златното сечение. Как човешкият живот се вписва в този числов ред?
За това ще разговаряме днес с моя гост Иво Величков. Той е психотерапевт и председател на Българска асоциация по хипноза.

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Пъ
    ПЪЛНИ ГЛУПОСТИ
    0 0
    11:47, 22 яну 2021
    Развитие човечеството може да има само и единствено бог фарма ако спре да се занимава с глупости и открие ваксина за алчност. И приоритетнво ваксинира едно племе.
    • Мн
      Мнение
      0 0
      18:07, 23 яну 2021
      Абсурдно или закономерно е това, че онези които поръчаха разработването на вируса, сега ни продават набързо направени ваксини? Иво Величков прави много добри коментари за човешкото развитие с някои уговорки, но това са древни доктрини - преосмисляме стара информация, която едва сега се потвърждава научно!
Последни новини