Природолюбители от СОУ „Васил Левски” в Ардино засадиха дръвчета

По повод Международния ден на гората – 21 март, членовете на Клуб „Приятели на природата” с ръководител Зоя Пашова от СОУ „Васил Левски” в Ардино засадиха фиданки в дворoвете на училището и двете детски градини в града. Децата сами подготвиха местата за засаждането на дръвчетата, предоставени от местното Държавното горско стопанство. Бяха засадени липи, ясен и бук.

Създаден бе зелен кът във фоайето на училището във  връзка с настъпването на пролетта от любителите на природата. Изготвено бе пано от истински изсушени билки, които се срещат в района на община Ардино. Членове на клуба раздадоха и брошури на съучениците си, за да се запознаят с многообразието от билки и техните лечебни свойства.

Инициативата бе под надслов „С аромат на пролет”.

Ирена, Демет, Мария и Елвира споделиха, че тяхната клубна дейност е насочена към опазване и защита на природните богатства в ардинския регион. С това мероприятие искаме да поставим началото на редица събития свързани с опазването на околната среда и поддържане на чистотата в училището и града, заявиха младите природолюбители.

Инициативата е във връзка с участието на училището в Националния конкурс „Иновативни практики в управлението”, който е по програма „Квалификация”  за 2011 г. на МС, Националният институт за обучение и квалификация в системата на образованието (НИОКСО) и Дирекция „ Квалификация и кариерно развитие” към МОМН.

Състезанието е между 28-те области в страната за разработване и реализиране на добри управленски практики в областта на образованието. Целите на конкурса са разпространение на практиките сред училищната мрежа. Екипът на област Кърджали включва СОУ „Васил Левски”, град Ардино с директор Аника  Петрова съвместно с  две училища от Кърджали и едно от Момчилград.

Тематичната област, в която разработват иновации е „Иновативни подходи в управлението за развитие на граждански и социални компетентности у учениците” , а темата на проекта „Дари красота!” .

Гюнер Шукри

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини