Наплив от посредници за решаване на конфликта в ОЦК

Стачкуващи металурзи очакват Хасан Азис

Наплив от посредници за решаване на конфликта между работници и работодатели в ОЦК има тези дни. Освен държавните мъже Трайчо Трайков и Тотьо Младенов и градоначалника Хасан Азис в преговорите дейно участват синдикатите. На сцената излязоха обаче и медиаторите.Това са специалистите по извънсъдебно,доброволно решаване на трудови спорове.Първи вчера от Кърджалийската търговско промишлена палата предложиха да осигурят посредник за спора за заплатите в ОЦК. Днес готовност изразиха и от Българската асоциация за извънсъдебно решаване на спорове с представителство в Пловдив. Асоциацията е първата в страната. В нея работят опитни юристи като Зоя Герасимова и Таня Миланова.

Напливът от посредници създаде истинско съперничество между тях. От синдикатите заявиха, че не е нужно други да се месят, те можели да се справят със ситуацията.Профсъюзните лидери  обаче не възразиха на изявеното от кмета Хасан Азис желание да се срещне с работниците и да съдейства пред Валентин Захариев за спазването на постигнатото споразумение за изплащане на заплатите.

Тази сутрин над 100 работници отново стачкуваха пред сградата на администрацията в ОЦК.Те чакаха граданочалника Хасан Азис да дойде на среща.От администрацията съобщиха чрез синдикатите,че ръководството е на среща с представители на банка,за да вземе оборотен кредит.

Не вярваме на никой друг освен на банкомата.Ако той пусне пари,значи спорът е решен,заявиха за Кърджали бг вести металурзи.

Георги Кулов

Побитото на кол неспазено споразумение
Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини