Охраната отказа Ердоган от визита в Момчилград, Борисов му отива на крака

Премиерът на Турция Реджеп Таип Ердоган се отказа от официално посещение в България,което бе планирано за този месец.Турският министър председател имаше покана от Главно мюфтийство и община Момчилград да открие новата сграда на местното мюсюлманско училище.Една от причините Ердоган да се откаже от визита в Момчилград са трудностите пред охраната да го опази в малък град като Момчилград.Вместо Ердоган да дойде в България българският му колега ще посети Анкара в навечерието на Първа пролет.Бойко Борисов ще води министрите в Анкара точно преди първа пролет - на 19 и 20 март, съобщи агенция Стандарт Нюз. За съвместното заседание с турското правителство ще пътува и голяма бизнес делегация, която да договаря проекти с големите компании на комшиите.

Сред основните теми на заседанието с министрите на Реджеп Ердоган ще са енергетиката, газът и пътищата, разказаха правителствени източници.

Министърът на културата Вежди Рашидов ще подпише с колегата си спогодба за културно сътрудничество. Български и турски археолози ще работят съвместно при разкопки в двете държави. Като пример Рашидов посочи, че специалисти от Анкара ще проверяват на място находките в джамиите в Шумен и Разград. Документът предвижда в София да бъде открит турски културен институт. Както и решения за копродукции на сериали с Турция. За целта ще се търси съвместно финансиране на наши и техни проекти.

Кърджали бг вести

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини