Побесняло куче нахапа семейство,от кучешкия приют отказват съдействие на Спешна помощ

Рязко са се увеличили случаите, в които кърджалийци вдигат на крак Спешна помощ без основание. Отделно от това ,н е винаги на екипите се оказва необходимото съдействие. Сблъскваме се с чиновническо отношение, когато нашите хора цепят секундата ,за да спасят човешки живот, каза за Кърджали бг вести шефът на Центъра за спешна медицинска помощ д-р Атанас Митков. Според него на моменти от екипите му се иска невъзможното. Няколко случая в последните дни възмутили медиците в центъра.

  Във вторник рано сутринта от село Иванци е подаден сигнал за бедстващо семейство. Кучето им побесняло и нахапало съпругът и съпругата. Те се барикадирали в дома си. В 7,36 екипът на Спешна помощ бил пред двора на къщата, където беснеело псето. За да стигнат до там медиците ползвали щаера на Спешна помощ, защото линейката не можела да изгази снега и калта. Когато се озовали на мястото на произшествието медиците не могли да влязат в двора, защото кучето се нахвърлило и върху тях. Те се обърнали за помощ към приюта за кучета „Дай лапа”,като поискали разбеснялото се псе да бъде укротено. От там им отговорили по чиновнически: Работното ни време започва в 8 часа.Ще чакате!

 Ден по рано пък се наложило две от дежурните линейки да карат спешни случаи до Пловдив. Останал само един екип.Точно тогава служителка от кметството в село Царевец се обадила на телефон 112 и поискала „на пожар” линейка за болна жена. Дежурната от центъра помолила да и бъдат дадени подробности за състоянието на болната, за да прецени дали е нужно линейка да отива до селото. Кметската сътрудничка си придала важност и заявили, че жената е много болна и не може да стане от леглото. Това било достатъчно основание да дойде линейка. От 112 и се обадили по телефона и  обяснили, че в 15,00 часа при нея ще бъде джипито. Това не помогнало.Служителката от кметството настоявала за линейка. Тя се свързала лично с д-р Митков. Когато екипът отишъл на място се казало, че болната е настинала и е вдигнала температура.Случаят въобще не бил спешен.

Губим в лошото време средно по час за такива сигнали. Какво ще стане,ако заради приумиците на чиновници няма да можем да реагираме при наистина тежък случай,подчерта д-р Митков.

Георги Кулов

Източник: kardjali.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини