17 ардинчани празнуват рожден ден на 29-ти февруари

Цветан Бисеров от Ардино има рожден ден веднъж на четири години

Общо 17 са гражданите от община Ардино, които са родени на 29-ти февруари и през тази година ще празнуват своя рожден ден. Най-възрастният от тях е роден на 29-ти февруари 1944 година, а най-младият през 1992. Нито един гражданин от Ардино не е роден в последния ден на февруари през високосна година от началото на 21-ви век, сочат данните от регистъра.

Роден на 29 февруари тази година Цветан Бисеров от Ардино ще празнува 5-ти рожден ден. Той е студент в Националния военен университет „Васил Левски” във Велико Търново със специалност мотопехотни и танкови войски. Средното си образование е завършил в СОУ „В.Левски” в Ардино. Младежът заяви, че винаги на 29-ти февруари се чувства особено развълнуван, тъй като много малко хора в света имат такъв късмет.

Досега винаги е празнувал рожденния си ден  с близките си хора от семейството, но тази година за пръв път ще бъде далеч от у дома сред приятели и състуденти от висшето военно училище. Той сподели, че когато годината не е високосна, обикновено празнува рождения си ден на 28-ми февруари, тъй като тогава е родени баща му Йосиф.

29-ти февруари е 60-ият ден в годината според григорианския календар, появявайки се на всеки четири години, с изключение на годините, които са кратни на 100, но не са кратни на 400. Това означава, че 2000-ната година беше високосна, както ще бъде и 2400-ната, но не и годините 1900, 2100, 2200 и 2300.  Техният брой по света е около 4 милиона. Известни личности, родени на 29-ти февруари, са Мел Гибсън, Сандра Бълок, Кристина Агилера, Скарлет Йохансон, композитарът Джоакино Росини, актьорът Джеймс Мичъл, българският актьор Христо Чешмеджиев.

Гюнер ШЮКРИ

Източник: kardjali.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини