Младежи от Кърджали протестираха срещу АКТА,искат свобода в Мрежата

С мълчаливо шествие млади хора от Кърджали протестираха срещу подписването от нашата страна на споразумението АКТА, ограничаващо правата на интернет -потребителите. Младежите се събраха пред магазин „Родопея” и от там преминаха по бул.”България” до областната администрация.Тук с гротескни маски те стояха в студа половин час за да изразят несъгласието си с политиката на държавата в подкрепа на АКТА.

  Младите хора организираха протеста си чрез група във социалната мрежа Фейсбук. 383 кърджалийци подкрепиха в нея инициативата за протест.

  Младежи споделиха,че АКТА  отнема малкото развлечения, които имат. В Кърджали няма нито кино, нито видеоклубове. Дискотеките са превърнати в барове и свърталища на наркопласьори. Единственото което ни остава е забавлението в Интернет,казаха протестиращите. Те се възпротивиха срещу желанието на големите корпорации, предлагащи софтуер да обсебят пазара.Ние сме против това да се криминализира свалянето на защити на филми и музика, когато се работи с различни и безплатни операционни системи. Напротив, смятаме, че интернет обществото трябва да е освободено от всякакви ограничения и дори от пароли за рутарите, за да може повече хора да имат достъп до мрежата споделиха младите хора.

Георги Кулов

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини