Бедственото положение в Кърджалийско продължава,дузина села без вода

Считано от 08.00 часа на 09 февруари отпадат ограниченията за движение на МПС с вериги на главен път Маказа – Хасково през село Черноочене и Кърджали –Джебел. Вчера бе отменена и забраната за движение на товарни коли над 10 тона.

Продължава бедственото  положение, обявено със заповед на областния управител от 6 февруари. Заради непочистения сняг остават затворени пътищата до с. Рожденско, общ. Джебел и с. Лещарка /мах. Дряново и мах. Ручей/, общ. Крумовград. Отнесени са пътят Конево – Бяла поляна, общ. Кърджали и мостът за мах. Селянка, Джебелско. Недостъпни са и махалите около с. Кобиляне. Мостовете за селата Седлари и Загорско, общ. Момчилград са с подкопани основи, откъсната е хижа Нановица, след като пътят до нея бе залят от водите на близките два микроязовира. Скъсани са подпорите на моста в Припек, а мостът за Русалско, общ. Ардино, е с изровен подстъп.

Все още без вода са жителите на Калоянци, Македонци, Горско Дюлево, Балабаново /мах. „Дружба/, Синделци, Звездел и Лале. Няма населени места без ток. Преливат 37 микроязовира – Конево, Висока поляна, Жинзифово, общ. Кърджали, Вранско, Гулия, Сливарка 1 и 2, общ. Крумовград, и още 30 водоема в община Момчилград.

През последното денонощие аварийно-спасителни екипи на ПБСН са се отзовали на 13 произшествия, предимно изтегляне на закъсали автомобили, отстраняване на паднали дървета, отводняване на сгради и др. Това съобщиха от преслужбата на областна администрация.

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини