38 язовира в областта преливат,властите твърдят,че няма опасност

Иванка Таушанова

Областният управител Иванка Таушанова и началникът на Областно управление „Пожарна безопасност и защита на населението” комисар Христо Тодоров инспектираха потенциално опасните микроязовири в община Кърджали. След обилните валежи преливат водоемите край Мургово, Жинзифово, Висока поляна, Конево. Микроязовирите преливат през преливниците и опасност за населението няма. Заради ниските температури обаче на повечето места е започнало заледяване, което може да доведе до затлачване на преливниците. Яз. Висока поляна прелива в нормалната зона, но речното корито е непочистено и при липса на нормална проводимост приливната вълна може да застраши някои от къщите в Чифлик. 
Нивата на реките в Кърджалийско продължават да спадат. Продължават да преливат 30 микроязовира в община Момчилград и 4 в Крумовградско. По данни на ЕVN села без електричество няма. Възстановено е водоподаването в Пчеларово и Рогозче. 10 населени места в общините Кърджали и Момчилград обаче още са без вода.

Заради снегонавяванията няма достъп до две махали на на с. Лещарка, Крумовградско и до с. Рожденско и мах. Селянка в Джебелско.Това съобщиха от преслужбата на областна администрация.

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини