Магазините за дрехи втора употреба съсипаха търговците на конфекция в Кърджали

Магазините за конфекция в Кърджали масово фалират притиснати от конкуренцията на търговците на дрехи втора употреба. Напоследък пускат кепенци предимно търговски обекти в централната част на града. Някои се опитват да спасят положението със сезонни разпродажби, но това само удължава агонията. На тяхно място се появяват магазините за дрехи втора употреба. Те никнат като гъби след дъжд. В миналото останаха неугледните гаражчета, които приютяваха дрехите, търсещи нов собственик. Сега търговските обекти са с лъскави витрини. Само около църквата „Свети Георги” те наброяват четири. Цената на килограм стока варира от 6 до 16 лева. Много предлагат сезонни намаления. Снабдяват се с дрехи предимно от пловдивски фирми.Те пък ги внасят от Холандия, Германия, Швейцария.
 Но и за малките маказинчета за дрехи втора употреба настъпиха тежки времена в Кърджали. Цели търговски вериги с тази стока настъпват в страната. В Кърджали се установи „Мания”. От веригата правят сезонни намаления, на които конкуренцията не може да издържи.
  До сега предимно жени влизаха  и то дискретно в тези магазини. Сред тях все по- често се появяваха учителки, лекарки, интелектуалки, споделят продавачки. Според тях обаче вече и мъжете си подбират дрехи от магазините втора употреба. Известна журналистка споделя, че предпочита да си купи нещо марково от магазин за дрехи втора употреба, отколкото да носи китайска стока на гърба си.
Георги Кулов

Източник: kardjali.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини