Месарници в Кърджали продават мръвки от магарета, снабдяват ги мургави джамбази

Мургави джамбази снабдяват кварталните месарници в Кърджали с крадени животни. Те дебнат пуснатите на свобода добичета и ги отвличат в багажниците на стари лади и бусове. След като ги разфасоват ги продават на кварталните месарници на половин цена. Месото не се подбира. Предлагат се освен крави и овце и магарета и коне. Годишно в полицията се подават около 50 жалби за откраднати животни в Кърджалийско ,но броят им е много по-голям. Собствениците просто не хранят надежда, че добичетата ще бъдат открити и не сигнализират органите на реда. Преди две години на сметището в Момчилград бяха открити оглозганите останки на десетина крави. Месото им бе продадено на местни месарници. Случая така и не бе разплетен. Не бяха задържани нито джамбазите, нито месарите.
  Иванка И. разказва как преди празниците отишла да напазарува  в кварталната месарница. Попитала магазинерката прясно ли е месото. Магазинерката се пошегувала,че е толкова прясно,че още лае.
 Излизайки навън с пълна чанта кайма и мръвки Иванка И.чува следния разговор между собственика на месарницата и двама мургави джамбази,спрели скапана „Ниса” пред магазина:Носим ти още от стоката. Цената е както досега. Искаме обаче да ни платиш и магарето което ти донесохме преди няколко дни, заявили категорично ромите на собственика.
Георги Кулов

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини