Въоръжени до зъби гангстери отказаха гвардейците ни от турне във Венецуела

  Въоръжени до зъби гангстери отказаха от турне гвардейците и мажоретките на Кърджали във Венецуела. Бандюгите дебнели чуждестранните туристи още със стъпването им на летището. Те отвличали разсеяни гости на Каракас и ги освобождавали срещу солиден откуп. Националната гвардия на Венецуела била безсилна да озъпти престъпниците. Това научи Кърджали бг вести от ръководителя на гвардейския и мажоретния състави Димитър Кондиков.
  Кърджалийци получиха покана от Венецуела да участват в голям международен фестивал във Венецуела още по време на впечатляващото си гостуване в Римини ,Италия. По късно официална покана бе получена от президента на венецуелския фестивал Мануел Морос  и координаторът Хектор Перния. Ще бъдем горди, че ще сте гости на нашата проява пише във факса изпратен до Димитър и съпругата му Елена. Фестивалът стартира на 23 януари и продължава до края на месеца. По това време са и повечето карнавални прояви в Латинска Америка.
  Ръководителите на българските състави се поровили в Интернет и с ужас установили, че заплаха дебне нашите момчета и момичета зад всеки ъгъл във Венецуела. Особено опасно било в осемдесеткилометровата зона до границата с Колумбия. Тук се намирал и град Сан Кристобъл , който е домакин на фестивала.
Венецуелските власти предупреждавали в световната мрежа, че въоръжени грабители дебнат по пътя за столицата Каракас. Властите препоръчват да не се пътува нощем, да се избягва ползването на градския транспорт, да не се излиза на открито. Предупреждават се туристите да не се включват в демонстрации, да не влизат в бедняшките квартали и дори да не се  спират с непознати, за да вземат от тях дипляни.
  Георги Кулов

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини