Падна тавана на зала „Арпезос”, боксьори оцеляват като по чудо

 Мазилка от тавана на спортната зала „Арпезос” падна вчера с гръм и трясък върху боксовия ринг и за малко уби някое от трениращите момчета. Инцидентът се е случи малко след 11 часа,когато младите възпитаници на Стоян Узунов са били извън залата в почивка. Откъсналото се парче от тавана е около 1 кв.метър. Мазилката се пръснала на малки парчета при падането на пода от десетина метра височина. Повреден е и таванът на наскоро ремонтирания офис на треньорския екип по бокс.

 Обществено известно е , че тече целия покрив на спортна зала „Арпезос” и трениращите спортисти по време на дъжд трябва да играят с водолазни екипи. Уврежданията на залата обаче вече я правят опасна за живота на състезателите. Инцидентът не е изолиран. Това е третия случай на падане на мазилка от тавана на помещението, където тренират боксьорите от клуб „Арда –бокс”.

  Благодарни сме на общината, че ни предостави помещение за тренировки. Условията са по-добри от колкото на някои софийски клубове. Въпреки това очакваме намесата на кмета Хасан Азис,който винаги ни е подкрепял  за бърз ремонт, за да не се стигне до трагичен инцидент, каза за Кърджали бг вести президентът на клуба Стоян Узунов.

 Зам.кметът по строителството Васил Бобеков сподели, че са правени многократни постъпки от общината пред спортното министерство за отпускане на пари за спешен ремонт. Собствените средства които общината успява да задели отиват за издръжка на отбора по волейбол. Кризата е много тежка. В тази ситуация е много трудно да отделим пари, каза още Бобеков.

  Президентът на клуба Стоян Узунов предлага помещението, в което тренират боксьорите да се представи на клуба, а той от своя страна да кандидатства пред спортното министерство с проект за субсидия.

Георги Кулов

Източник: kardjali.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини