16-годишна роди последното бебе за 2011 г.

Родената в първата минута на новата 2012 година Василена Василева Самарова е "Бебе на годината" в 13-та национална кампания на списание "9 месеца". Последното бебе на 2011 г. пък е Янко Емилиев Шарков - майка му е 16-годишно момиче. Малката Василена се е появила на бял свят на 1 януари 2012 година в 0.01 часа в дупнишката МБАЛ "Св. Иван Рилски 2003". Раждането е било по естествен път, а бебето е било с тегло 3250 грама и дължина 47 см.

Въпреки че е родена в Дупница, Василена е от Благоевград. Щастливата майка Ина Треновска и съпругът й Васил Самаров работят на автомивка в града. Бъдещите майки от Благоевград обаче предпочитали да раждат в частната клиника в Дупница с управител д-р Ени Лефтеров, където преди около 3 години се премести да работи водещият гинеколог на Благоевград д-р Петър Динов. Той е завеждащ АГ отделението на "Св. Иван Рилски-2003".

Новородената Василена има сестричка, която е на 2 години и 7 месеца.
"Ще бъда много щастлива, ако моята Василена, дошла с името си, една минута след началото на новата година, стане първото българско бебе на 2012," каза на 2 януари 25-годишната майка Ина.

Последното бебе на 2011 г. пък е Янко Емилиев Шарков, който е проплакал в 23.58 ч. в МБАЛ-Пазарджик. Той се е родил с тегло 2.4 кг и дължина 44 см. Майката - Емилия Шаркова, на 16 г., няма завършено начално образование, а детето тепърва ще бъде припознато.

Орисник на бебетата ще бъде министърът на здравеопазването д-р Стефан Константинов. Предстои тържество, на което ще бъдат връчени специалните медальони на двете бебета от орисника, както е по традиция всяка година на 21 януари - Бабин ден. Новородените ще получат и други подаръци от спонсорите и партньорите на инициативата.

Източник: dir.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини