-2 °C

Каякарят Мариан Димитров стана Спортист на годината на Кърджали

Награждаване на Мариан Димитров

  Каякарят Мариан Димитров бе обявен за спортист на годината на община Кърджали. Негови подгласници станаха Невен Нешев-волейбол и Никси Сурков –скутеризъм. Наградите връчи кметът на Кърджали Хасан Азис на церемония в ресторант „Арда строй”. В класацията  Спортист на годината попаднаха Николай Мартинов –Сървайвъра,  голмайсторът на футболния ни отбор Ахмед Осман, шампионката на страната по бокс Нели Узунова и др.

 Специални награди получиха още Борис Петров-канадска борба и Айхан Салиф ашихара карате.

За треньор на годината бе обявен Янко Мандаджиев, който ръководи състезателите по кану каяк.

Престижна награда от Министерството на физическото възпитание и спорта получи треньорът по борба Айдън Шефкет. Тя се дава за популяризиране на спорта сред децата.

 Бяха наградени за спортни успехи и десет ученици. Първото място завоюва волейболистът Красимир Георгиев, ученик в СОУ „ П.Р. Славейков”. Най-много призове грабнаха волейболисти и боксьори.

  Регламентът за излъчването на призьорите бе изготвен от десетте председатели на спортни клубове и четирима специалисти от общината. Най-голяма тежест имаше мнението на председателите-60%, 10% за представители на постоянните комисии в местния парламент, 20% за журналисти и 10% от онлайн гласуването. Класацията предизвика недоволство сред някои от председателите на клубове, които смятаха, че техните спортисти са ощетени. Те оспориха регламента по- който са излъчени призьорите.

  Община Кърджали отчете ,че е финансирала ученически първенства по редица видове спорт. Дала е средства и на спортните клубове.Общо 268 000 лева са били приведени за спортна дейност през 2011 г.

 В словото си кметът на Кърджали Хасан Азис подчерта ,че през следващите години ще се насърчава масовия спорт. Целта е към спортните клубове да се насочи поток от млади таланти. Това не означава, че ще се пренебрегват спортните клубове. Всички вие заслужавате повече средства отколкото общината може да си позволи, каза още градоначалникът. Той заяви, че спорта калява и се надява спортистите и общината да преодолеят трудностите на кризата. Очакваме още медали от национални и международни състезания, каза още градоначалникът.

Георги Кулов

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Хороскоп за 18.01.2021

Хороскоп за Овен

Овен
С ведрото си излъчване и положителна мисъл ще въздействате на околните и насочвате развитията в позитивна посока. За вас, както и за всички други е важно да живеете в спокойствие, за да се развивате и да творите пълноценно. Починете си, като потърсите приятни за тялото и душата ви занимания.
18 яну 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Въздържате се да поемате ангажименти днес и вероятно съвсем основателно. Много е възможно да се оставите в обятията на мързела. Използвайте пълноценно времето си за почивка. Въпреки, че у дома ви ще се намерят много изкушения, които да ви накарат да не излизате, не се поддавайте. Навън ви очаква вълнуваща среща.
18 яну 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Предприемате нова стъпка в професионален план, където се изявявате в нова за вас област. Считате, че имате достатъчно шансове за успех и наистина е така. От вас ще се изисква да довършвате всичко, с което се захванете и да не допускате вмешателство в решенията си. Най-добре работите с колега,представител на знаците Везни или Водолей.
18 яну 2021

Хороскоп за Рак

Рак
Без да се поддавате на провокативни внушения ще следвате програмата си и всичко, което е във ваш интерес. Така ще организирате делата си, че да ги приключите с очакваните резултати, което е желанието и на съдружниците ви. Не прибързвайте в увлеченията си, дайте си време.
18 яну 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Заредени сте с добри очаквания и нищо от това, което предстои да се случи няма да ви изненада или обезкуражи. На път сте да постигнете краткосрочните си цели, целенасочените ви действия дават резултат. Финансови реализации и романтични вълнения за късметлиите. Някои от вас ще пътуват, като това може да бъде и в чужбина.
18 яну 2021

Хороскоп за Дева

Дева
Романтични настроения ще има около вас и ще се радвате на споделен интерес от страна на човек, който силно ви вълнува. Мъжете от знака ще направят предложения и ще получат отговори, даващи им основание за добри, бъдещи, брачни отношения. Мислите ви ще са свързани най-често с предстоящи събития относно личния ви живот. Не загърбвайте текущите си задачи, защото от там се очаква да дойдат и средствата. Хранителните добавки ще ви помогнат да регулирате здравословни проблеми и ще внесат известно облекчение, но основната ви грижа за здравето си остава ваша. Радостни новини във връзка с подобряване състоянието на родители и близки, което ви е тревожело до сега. Целенасочените ви действия по отношение бъдещият ви дом, ще ви отведат по-скоро при него.
18 яну 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Като истински фокусници, ще промените нещата, които пречат на бизнеса ви и ще продължите уверено напред. Освобождаването от зависимости няма да спре до тук, има още от какво да се чистите. Очакванията ви са свързани с приключване на мащабен проект, но работата по него продължава.
18 яну 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Не позволявайте на емоциите да определят отношението ви към работата, за да не се конфронтирате с колегите. Търпеливо следвайте целите си и ще ги постигнете по-бързо. Съдбата ще ви предложи добри възможности и от вас зависи да се възползвате навреме. Вести от чужбина.
18 яну 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Твърде емоционални сте днес и подхождате към всяко нещо от тази страна. Това може да ви създаде проблеми, особено с хора, които се смятат за по-сериозни. Съобразявайте се с всички около вас днес, за да не си създавате излишни неприятности. Очаква ви положително разрешение на личен въпрос, който значи много за вас. Радвате се на ценна покупка.
18 яну 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
Заслугата ви за решаване на професионален проблем ще се отчете от колеги и ръководители. От това ще останете всички доволни, те, че могат да продължат, а вие, че сте оценени правилно. Всички ви начинания ще се толерират от съдбата. Не се ограничавайте, а проявете аналитичните си способности.
18 яну 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Не приемайте ангажименти, които ви отклоняват от делата ви. Старайте се да обхванете повече от задачите си, за да ви остане време за развлечения вечерта. На дамите им предстои вълнуващо преживяване, което ще ги направи щастливи. Любовните тревоги ще отстъпят място на приятни настроения.
18 яну 2021

Хороскоп за Риби

Риби
С интересни идеи, отнасящи се към бъдещата ви дейност ще започне седмицата за вас. Добре планираните ви ходове ще съдействат да постигнете по-скоро това, към което се стремите. Възможно е да има и напрежение около вас, но не си хабете нервите. В повечето случаи то е плод на въображението ви, отколкото на реални проблеми.
18 яну 2021
Последни новини