Каякарят Мариан Димитров стана Спортист на годината на Кърджали

Награждаване на Мариан Димитров

  Каякарят Мариан Димитров бе обявен за спортист на годината на община Кърджали. Негови подгласници станаха Невен Нешев-волейбол и Никси Сурков –скутеризъм. Наградите връчи кметът на Кърджали Хасан Азис на церемония в ресторант „Арда строй”. В класацията  Спортист на годината попаднаха Николай Мартинов –Сървайвъра,  голмайсторът на футболния ни отбор Ахмед Осман, шампионката на страната по бокс Нели Узунова и др.

 Специални награди получиха още Борис Петров-канадска борба и Айхан Салиф ашихара карате.

За треньор на годината бе обявен Янко Мандаджиев, който ръководи състезателите по кану каяк.

Престижна награда от Министерството на физическото възпитание и спорта получи треньорът по борба Айдън Шефкет. Тя се дава за популяризиране на спорта сред децата.

 Бяха наградени за спортни успехи и десет ученици. Първото място завоюва волейболистът Красимир Георгиев, ученик в СОУ „ П.Р. Славейков”. Най-много призове грабнаха волейболисти и боксьори.

  Регламентът за излъчването на призьорите бе изготвен от десетте председатели на спортни клубове и четирима специалисти от общината. Най-голяма тежест имаше мнението на председателите-60%, 10% за представители на постоянните комисии в местния парламент, 20% за журналисти и 10% от онлайн гласуването. Класацията предизвика недоволство сред някои от председателите на клубове, които смятаха, че техните спортисти са ощетени. Те оспориха регламента по- който са излъчени призьорите.

  Община Кърджали отчете ,че е финансирала ученически първенства по редица видове спорт. Дала е средства и на спортните клубове.Общо 268 000 лева са били приведени за спортна дейност през 2011 г.

 В словото си кметът на Кърджали Хасан Азис подчерта ,че през следващите години ще се насърчава масовия спорт. Целта е към спортните клубове да се насочи поток от млади таланти. Това не означава, че ще се пренебрегват спортните клубове. Всички вие заслужавате повече средства отколкото общината може да си позволи, каза още градоначалникът. Той заяви, че спорта калява и се надява спортистите и общината да преодолеят трудностите на кризата. Очакваме още медали от национални и международни състезания, каза още градоначалникът.

Георги Кулов

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини