Обвиняват адвокат Николай Велков в заплаха за убийство

Адвокатът Николай Велков, който вчера бе арестуван след жалба от ромския бос Кирил Кирилов-Японеца, ще бъде обвинен за заплаха за убийство, съобщиха от прокуратурата, цитирани от БТА. Освен това Велков, който ще остане в ареста за 72 часа, ще бъде обвинен и за измама. Разследването ще се води от районната прокуратура в София.

Адвокатът беше задържан с белязани 20 000 лв., след като Японеца подал жалба, че е получавал заплахи за живота си. От МВР съобщиха, че юристът, който първо беше задържан и обвинен като част от "Октопода", но след това оневинен, е изнудвал за 20 000 лева Кирилов да оттегли жалбата си.
Тя била подадена, след като Японеца пребил Велков в столично заведение преди няколко седмици. От своя страна Кирилов подал сигнал в прокуратурата за това, че е изнудван и така адвокатът беше задържан.

Арестът бе направен в центъра на София, само час след като Николай Велков заяви, че зад атаките срещу него стоят банкерът Цветан Василев и депутатът от ДПС и медиен магнат Делян Пеевски.

Тази сутрин пък министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов заяви, че не знае с какво точно се занимава Киро Японеца, защото не е правил подобен преглед на когото и да било в България.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини