Започва коледна благотворителна кампания,събираме пари за Ивайло и Едже

Шеста поред благотворителна коледна кампания започва по инициатива на областната администрация в Кърджали. Тя е съвместно дело с отдел „Закрила на детето” в общината и цели да подпомогне деца със здравословни проблеми. Тази година събраните средства от благотворителност ще отидат за седемгодишният Ивайло Каменов, който страда от детска церебрална парализа и три годишната Едже Ерджан Мехмед,която има трансплантиран черен дроб. Момчето е от Кърджали а момиченцето от Висока Поляна.

 Средствата зя тахното лечение ще се съберат на голям коледен благотворителен концерт, който ще бъде изнесен на 20 декември от 18 чса в Драматичния театър „Димитър Димов”. Театърът е не само домакин на проявата, но негови творци ще поемат режисурата на концерта.

 В зала „Филип Хорозов” ще се състои коледния базар. Там децата ще предлагат предмети, които сами са изработили. Ще имат възможност да се снимат и с дядо Коледа. Началото на търга е от 17 часа. Това съобщи пред журналисти областния управител на Кърджали Иванка Таушанова.

Георги Кулов

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини