Правителството ще брои 6 млн.лева лихви на строителите на Водното огледало

Правителството  ще трябва да заплати 6 млн.лева лихви за това, че не се разплати навреме със фирмите изградили Водното огледало на Кърджали. Кабинетът „Борисов” дължи още 24 милиона лева. Те са заложени в Закона за държавния бюджет и трябва да бъдат изплатени. Това заяви пред журналисти в Кърджали народният представител от Коалиция за България Димчо Михалевски. Той подчерта,че премиерът се е опитал да направи от Водното огледало политическо знаме срещу едно управление и сега за това ще трябва да плащат данъкоплатците.

Михелевски изрази несъгласие с думите на Борисов,че Водното огледало било грозно и обикновен жабуняк. Ако управителят на В и К в Кърджали инж.Славчо Славков спре изхвърлянето на фекалии от няколко блока до пасарелката, водата във съоръжението отново ще бъде чиста, подчерта Михалевски.

 Народният представител опроверга твърденията на премиерът, че съоръжението било скъпо. Правителството удвои тихомълком парите за магистрала Люлюн и Дунав мост, но тръби непрекъснато за Водното огледало, каза още Михалевски.

Георги Кулов

Източник: kardjali.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини