На 10 години - с мобилен телефон

Над 90% от южнокорейските ученици притежават мобилен телефон, като започват да го използват не по-късно от 10-годишна възраст. Данните са от проучване, проведено от местен медицински университет сред 6052-ма ученици в различни училища. 
 
Изследването показало, че 96 на всеки 100 деца в основните училища и гимназиите и 83% от тези в начални училища разполагат с мобилен телефон. Средната месечна сметка се изчислява на 27 290 вона, или около 23 долара. 
 
В същото време половината от най-малките ученици смятат, че е добре да има забрана за ползването на тези устройства в учебните заведения. 70 на сто от по-големите обаче категорично се противопоставят на подобна рестрикция.
 
Що се отнася до преподавателите, те са най-големите поддръжници на забрана на телефоните, защото подобна мярка би им донесла възможност за по-добър контрол по време на часовете. 
 
В Южна Корея потребителите на мобилни телефони са били 51 милиона по изчисления от февруари. Това прави с 2,5 милиона повече от населението на страната, тъй като все повече хора разполагат с най-малко 2 активни апарата.
Източник: dnes.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини