Езиковата домакин на национална конференция на преподавателите по френски

Нурай Садулов

Национална конференция на преподаватели по френски език и франкофони стартира днес в Кърджали. Тя е под надслов „Иновационни практики в обучението/изучаване по и на френски език в Централна и Източна Европа”. Домакин на проявата е Гимназията с преподаване на чужди езици „Христо Ботев”.  Конференцията се организира от Асоциацията на преподавателите по и на френски език в България в партньорство с Регионалния франкофонски център за Централна и Източна Европа,  Френския институт в София към посолството на Франция и с подкрепата на Министерството на образованието и науката.

Това съобщи за медиите Нурай Садулов, преподавател по френски в Езиковата гимназия.

 Гости ще бъдат французи, които преподават френски в наши гимвназии,директорът на Регионалния франкофонски център за Централна и Източна Европа Рени Йотова,зам.директорът на Френския институт в София Ришар Лескюр,който е аташе в посолството в областкта на образованието.

 Форумът започва работа днес от 15 часа в конферентната зала на хотел „Арпезос”. Очаква се  Кърджалийска област да бъде представена от десетина преподаватели. Общият им брой в областта е 30 .

  Един от модулите ще бъде:Развиване на умения за устна реч с помощта на различни опорни материали. Водещ ще бъде преподавателят от Езиковата гимназия Нурай Садулов. Той ще представи работата си с използване на видео,аудио , репортажи, интервюта снимки, с които формира умения за устно изразяване у учениците.

 Георги Кулов

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини