Кандидати за кмет на Кърджали си обещаха да са почтени по време на кампанията

Кандидати за кмет на Кърджали подписаха Споразумение за политическа почтеност и толерантност. Не всички обаче се присъединиха към това обещание с парафите си.  Документът бе подписан единствето от кандидатите на ДПС инж.Хасан Азис, на БСП Милко Багдасаров, на ДСБ Радослав Милев и на ЕНП Адем Мехмед.

Липсваха обаче кандидатите на ГЕРБ Илия Илиев, на Атака Николай Ръжев, на Национален съюз „Единство" Нешко Нешев и на РЗС Иван Стоев. Последните двама бяха изпратили хабер по свои представители,че лидерите имали основателни и уважителни прицини да не присъстват на церемонията по подписването в Дома на културта. 

В отговор инициаторите на споразумението от Гражданското сдружение „Днес" заявиха, че то остава отворено за подпис до края на седмицата.

Документът е от общо 15 точки. Сред тях са поемането на ангажимент за водене на прозрачна кампания, защитаването на правата на хората, независимо от пол, етнос и религия, неуронване на достойнство и авторитета на който и да е от опонентите в кметската надпревара и др. 

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини