Взрив в Анкара, има загинали

Експлозия е станала днес в центъра на турската столица Анкара, недалеч от сградата на правителството, съобщиха световните агенции и турските телевизии НТВ и СиЕнЕн-Тюрк.

По първоначални данни на министерството на здравеопазването при взрива са били ранени 10 души, а двама са загинали, предаде СиЕнЕн-Тюрк. Пострадалите са настанени в болници. Трима от ранените са в тежко състояние.

Анкарската полиция е задържала съмнителна жена, която скандирала лозунги, посочва агенция Доган. Няколко превозни средства, включително и общински автобус, са изгорели напълно след експлозията. Нанесени са щети също на няколко други превозни средства в близост.

Телевизиите излъчиха кадри, в които се вижда как горят автомобили пред сградата на околийския съвет, а в района се издига гъст дим. В близост се намират и други държавни институции. В радиус от 50 метра са изпочупени прозорците на сградите.

Експлозията е станала в микробус в централния квартал Къзълай. Изцяло е изгорял и общински автобус. Нанесени са щети също на няколко други превозни средства в близост.

В радиус от 50 метра са изпочупени прозорците на сградите. Има вторични взривове.

Засега няма информация експлозията да е терористичен акт, посочва НТВ. Над центъра на Анкара се носи гъст дим.

Губернаторът на Анкара Аладин Юксел е информиран и се очаква да пристигне на мястото на взрива.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини