Интерпол издаде заповед за арест на Кадафи

Интерпол издаде заповеди за арест на полковник Муамар Кадафи, сина му Сейф ал-Ислам и бившия шеф на либийското разузнаване Абдула ал-Сенуси.

Това е станало, след като базираната в Лион полицейска организация е получила молба от Луис Морено-Окампо, прокурор в Международния назателен съд, тримата да бъдат задържани по обвинения за престъпления срещу човечеството - убийства и преследвания.
  Международния наказателен съд вече издаде заповеди за арестуването им през юни.


Кадафи е беглец, чиято страна на произход и Международният наказателен съд искат да бъде арестуван и държан отговорен по сериозните обвинения, които са повдигнати срещу него, заяви Роналд Ноубъл, генерален секретар на Интерпол. По думите му за тримата е издадена червената бюлетина за арест, което ще ограничи възможностите да пресекат международни граници и е мощен механизъм, чрез който може да бъде определено тяхното местонахождение.  

Ден по-рано Кадафи даде поредното си телефонно интервю за сирийска телевизия от Либия, в което заяви, че ще се справи с бунтовниците, които контролират почти цяла страна. Няма обаче информация къде той се намира.

Източник: kafene.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини