Джип се търкаля по 20-метров скат, 4 тийнейджъри оцеляват по чудо

Джип "Мерцедес" катастрофира тази сутрин край Благоевград, а четирима студенти в Амеракинския университет в България (АУБ) оцеляха по чудо. Пътният инцидент станал малко преди 5 часа край пътя от Благоевград за ГКПП "Станке Лисичково" на българо-македонската граница, съобщи БГНЕС.

Джипът със софийска регистрация бил управляван от 17-годишния новозеландец Джейк Тейлър. На ляв завой той загубил контрол, автомобилът излязъл вдясно от пътя и когато младежът го върнал на платното, навивайки рязко наляво волана, гумите превъртели на асфалта и той започнал да се търкаля по близо 20-метров скат. Джипът се преобърнал, чупейки няколко дървета, след което отново застанал на колела.

При претъркулването изпаднал 19-годишният Мартин от София, който е със счупена ключица. С контузни рани е и вторият пътник - Георги, също 19-годишен. Двамата са се возили на задната седалка. До водача пътувало момиче и те  двамата са невредими.

След като излезли от катастрофиралия джип, четиримата тръгнали пеша по 3-километровото разстояние от моста на р. Струма към хипермаркет  "Метро" край Благоевград. Там хванали такси, двамата пострадали отишли в болницата, а Тейлър и момичето се прибрали в общежитието. 

Предполога се, че и четиримата са студенти-първокурсници в АУБ. Те започнали занятия преди 4 дни. 
По неофициална информация двамата приети в болница са употребили алкохол, тепърва ще се издирва водачът Тейлър, който е с адресна регистрация в София, за да му бъде взета кръвна проба за алкохол.

Източник: dir.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини