Остава само денонощие до началото на четвъртия Spirit of Burgas

Четвъртото издание на морския музикален фестивал Spirit of Burgas 2011 отваря врати от 18 ч. на 12 август, петък, и ще продължи до ранните зори на понеделник.

На общо шест сцени - Основна сцена, Blues & Jazz Stage, Beck`Stage, Jack Daniel`s Rock Arena, На тъмно Stage и MaxBass, ще се изявят различни световноизвестни изпълнители и групи, както и редица български участници в разнообразни стилове.

В първата вечер, 12 август, на основната сцена акцент ще се френските пратениците на модерното танго Gotan Project. Преди тях на същата сцена ще свири американската траш метъл банда Suicidal Tendencies, а по-късно вечерта под светлините на прожекторите ще попаднат хип-хоп легендите Onyx, както и дръм енд бейс звездите Benga & MC Youngman.

За втората вечер са оставени и едни от най-големите имена в програмата на фестивала тази година. В събота гости на централния плаж в Бургас са електронният продуцент и музикант Moby, както и рок групата Skunk Anansie. След тях сцената е запазена за един от пионерите на дръм енд бейс музиката Shy FX и Stamina MC.

В неделя музикалните фенове ще могат да се сбогуват с четвъртото издание на Spirit of Burgas под звуците на електронните величия Leftfield, както и едни от любимците на рок феновете Deftones. За по-тъмната част от денонощието и нейното музикално оформление грижа на основната сцена ще има пънк, рок, метъл, реге формацията Skindred, както и диджейската формация Scratch Perverts.

Фестивалът ще отваря врати всеки ден от 18 ч. Предварително цените на билетите са по 50 и 120 лв. от "Ивентим" за един или три дена, като на входа цените ще са съответно по 60 и 140 лв. Хората в инвалидни колички ще могат да влизат безплатно, като за тях във фестивалната зона ще има и специална платформа с директен изглед към основната сцена.

Тази година новост са циркът и спортните занимания в зоната на фестивалното градче. Освен "спринт от едната до другата сцена, екстремен стейдж дайвинг и медиативни упражнения по наблюдаване на лунната пътека" организаторите предлагат и турнир по джаги. Съревнованието ще се провежда в петък и събота между 16 отбора, като осемте победителя от първите два дни ще се борят на финал на 14 август за награда велосипед. Записванията за турнира ще стават на място на 12 август срещу такса за участие от 5 лв.

И през трите дни фестивалният дух ще се прояви и под купола на пътуващия из Европа експериментален арт проект "Цирк Кумбо". В него участват различни млади изпълнители от цял свят, които ще демонстрират различни танцувални, театрални и артистични умения, ще организират забавления, атракции, работилници и дори прожекции.

Фестивалното градче разполага и с къмпинг, множество барове и места за отдих и храна, като организаторите обещават, че никакви климатични аномалии не могат да ги спрат. Бургас е един от българските градове с най-много слънчеви дни в годината, а най-малко валежи и бури през последните 100 години са регистрирани именно през периода 12-18 август, пише на сайта на фестивала.

Източник: dnevnik.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини