Взривове пред централите на РЗС и ДСБ

Тази нощ в 03.55 часа по данни на полицията е взривена входната врата за администрацията на РЗС на бул. „Дондуков" 15 в София. Няма пострадали хора. 10-15 минути след получаване на сигнала от 3S СОТ полицията е била на мястото на престъплението. Към 6 часа районът пред централата на РЗС е бил обграден от полицаи, предаде КРОСС.

Служител на РЗС е получил информация от тях, че по същото време на бул. „Сливница" в София е задействано и е избухнало друго взривно устройство, съобщиха от пресцентъра на РЗС.

По-късно стана ясно, че вторият взрив е пред централата на ДСБ на бул. "Сливница". Няма пострадали.

Количеството взривното вещество,, използвано за взривовете пред централите на РЗС и ДСБ в столицата, не е голямо, но не е и малко, заяви Иван Бояджиев, експерт по сигурността в Столичната община. По думите му, взривното вещество с количество 150 грама може да вдигне във въздуха една лека кола.

Ако е имало хора наоколо, е можело някой да пострада жестоко. От друга страна е избран час, когато няма хора по улиците и това навежда на мисълта, че е чиста провокация.

По думите – целта явно е била да няма жертви, а да се вдигне гюрюлтия, за да се постигнат цели, които никоя политика не може да оправдае.

Според Иван Бояджиев няма връзка с днешните взривове и този от преди няколко месеца пред издателството на вестник Галерия. 

Ръководството на РЗС излезе с официална декларация:

През нощта на 19 юли пред централата на партия РЗС в София избухна бомба. Очевидно тя е поставена от онези, за които обещаното от партията скорошно уволнение на Бойко Борисов означава край на криминалния преход в България!

Бомбата пред РЗС е поставена навярно от същата ръка, която постави бомба и пред редакцията на вестник „Галерия" преди няколко месеца. Това е ръката на безнаказания политически произвол, на готовата на всичко еднолична власт на мутрополитиците от ГЕРБ.

Избухва отново в навечерието на доклад на Европейската комисия и на вот на недоверие срещу престъпното правителство.

Целяща да всее страх, бомбата пред РЗС всъщност показва паническия страх на властта. Тя е акт на безпомощност и отчаяние.

Искаме да е ясно: каквито и бомби да слагат, каквито и удари да нанасят - не могат нито да ни уплашат, нито да ни спрат. Защото една партийна централа можеш да взривиш, но една спасителна национална кауза - не! И е още по-ясна неотложната нужда от нова Конституция, която да направи невъзможно престъпно управление като днешното.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини