НАП си взе ДДС-то за откраднатите 10 кила злато,бизнесът шаштисан

Националната агенция по приходите е накарала фирма „Минерал сувенир” да плати ДДС върху десетте килограма злато,които миналата година бяха откраднати от неин магазин.Освен това данъчните направили и 112 000 лева начет.Това съобщи един от акционерите във фирмата Ерол Касим. Той каза, че кражбата е станала по време на проверка на данъчните ревизори.

   НАП поискали от Ерол Касим ДДС и за неразплатена продукция. Става дума за Водното огледало. Фирма „Саварона”,чийто собственик е Касим ,участва в консорциум по изграждането на Водното огледало. Оказва се обаче, че държавата не е разплатила 34 процента от извършените дейности. Въпреки това си е поискала Данък добавена стойност. Ерол Касим е теглил кредит от 2 милиона лева за да ги внесе и погаси налога.

  Това е безпрецедентен опит за мачкане на фирми от Националната агенция по приходите,каза в Кърджали председателят на Съюза за стопанска инициатива Теодор Дечев. Според него няма друг случай в страната където с ДДС да са обложени открадната и неразплатена продукция. Кърджали сте без аналог, каза Дечев.

Георги Кулов

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини