Червените в Смолян казаха номинациите за президент, кметските отложиха на есен

Коя ще бъде номинацията за кмет на Смолян, БСП в родопската община ще каже чак през септември. От местните структури не бързат да издигат имена за градоначалник на местния вот, макар че за Дора Янкова вече се правят залози с колко процента разлика ще отиде на балотаж. За това пък на общинската конференция на социалистите,от основните партийни организации на столетницата в Смолян смело я предложиха за президент.

Сред  16 –те номинации на местните социалисти са имената на Ивайло Калфин и Стефан Данаилов, Янаки Стоилов и Костадин Паскалев, а Янкова остана на пета позиция по подкрепа за президентски пост. Всички предложения ще бъдат изпратени до Националния съвет на БСП.

Въпреки че всички очакваха официалното издигане на кандидатурата за най-оспорваната длъжност- кмет на общината, ясен стана само списъкът от 80 души за листата на общинските съветници.

При разискване на номинациите за кмет на общината, Дора Янкова е събрала най-много гласове от всичките 71 основни партийни организации и клубове на столетницата. Дали тя ще бъде официалната кандидатура и то за трети мандат или не, ще стане ясно на 3 септември. Тя обаче обясни, че не е нужно левицата в Смолян да бърза, само защото ГЕРБ днес оповестиха първата порция свои кандидати за кметове.

„Нормално е ГЕРБ да ги обявят по-рано, те искат да влезнат във властта, а ние си стоим вътре и управляваме”, каза Янкова след края на конференцията.

Освен отчет за свършеното, участниците в местния партиен форум дадоха оценка за свършеното и начертаха приоритети за предизборна подготовка.

Щиляна Чакърова

Източник: smolyan.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини