С бира и много истински рок стартира "Цвете за Гошо

Десетото издание на един от емблематичните фестивали за рок музиката в България "Цвете за Гошо" започна с бира, много истински рок и много настроение, предаде БГНЕС.

И тази година стотици рокаджии от всички възрасти се събраха на поляната пред сцената в "Южния парк" да се насладят на страхотни блус и рок парчета и да си спомнят за великия Георги Минчев.

Сред усмихнатите лица в публиката можеха да се видят както невръстни рок фенове, така и рокаджии по-възрастни от Мик Джагър. И докато едни искрено се забавляваха пред сцената, други бързаха да пуснат по някои лев в урната, с помощта на която група ентусиасти се опитваше да събере пари за изграждането на паметник на Георги Минчев в Каварна.

Има все повече банди, които искат да участват на фестивала "Цвете за Гошо" и не можем да смогнем. От трийсетина групи, които бяха поканени, успяхме да доведем на сцената на фестивала само 22, разказа Васко Кръпката.

Той припомни, че единственото условие за участие във феста е групите да свирят музика близка до идеята Георги Минчев. "Бате Гошо е автор на толкова нежни и толкова смели песни и той имаше мисия", допълни Васко Кръпката и побърза да похвали младите надежди на рока, които тази година ще стъпят на сцената на фестивала и особено група "Турбо" от Унгария, която според него е най-яката унгарска група, а освен това и барабанистът им е българин.

Източник: lifestyle.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини